Ploaie de meteoriti (Video) Perseidele in Romania

Ploaie de meteoriti (Video) Perseidele in Romania august 2009 . Vezi ploaia de meteoriti, cauzata de comenta Swift-Turtle, care orbiteaza in jurul Soarelui odata la 133 de ani.

Fenomenul ceresc a inceput in 11 august si tine pana in 13 august, cu intensitate maxima in 12 august, cand pe cerul liber se pot observa cu ochiul liber 50-100 de stele cazatoare pe ora.

Video Perseidele - Ploaia de meteoriti:


In Romania Ploaia de meteoriti este vizibila incepand cu ora 19.00, fenomenul putand fi observat cel mai bine la miezul noptii. astronomii spunând că fenomenul poate fi observat cel mai bine de la miezul nopţii până dimineaţa, în locuri mai izolate, departe de luminile oraşului.

Fenomenul numit Perseidele sau stele cazatoare, se explica altfel: dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pamantului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit, potrivit site descopera.ro

Niciun comentariu: